De Stadsboerderij

De Stadsboerderij

De Stadsboerderij is een biologisch landbouwbedrijf met akkerbouw en vleesvee, en met een publieksfunctie. Dat laatste betekent niet alleen consumenten ontvangen op het bedrijf, maar ook letterlijk boeren tussen de nieuwbouwwijken van Almere. Zo kunnen mensen uit de stad kennis maken met (biologische)landbouw en meegenieten van het boerenbedrijf. De stad Almere profiteert van een milieuvriendelijk, duurzaam beheer van haar groene ruimte. En wij als boeren kunnen dankzij de stad toekomst geven aan ons bedrijf. De weide en de akkers liggen overal verspreid in en rond Almere (Pampushout, Buitenhout, Waterlandse Bos, Almeerderhout, Kievitsweg, Veluwse Kant). Zo kunt u in Almere uien, luzerne, erwten, en kool tegenkomen, of zelfs koeien. De boer beheert zo op milieuvriendelijke wijze de groene ruimte van Almere, en Almere levert zo akkergronden aan de Stadsboerderij. Het erf van de boerderij ligt op stadslandgoed de Kemphaan. Grote, witte koeien met horens, levend in een kudde, met de stier en de kalfjes erbij. 's Zomers in uitgestrekte bossen (zie Activiteiten) en 's winters in de potstal op de boerderij. Van het bijzondere Marchigiana-ras. In rustig tempo gegroeid, op een menu van grasklaver, biologische mais en kruidenrijk natuurgras. Met af en toe een blaadje van de bomen. In een wei vol afwisseling. Met schaduwrijke plekken en zonnige grasvelden. Geen wonder dat dat blije koeien zijn.

Producten
Iedere vrijdag en zaterdag kunt u van 9 uur tot 17 uur terecht op de Stadsboerderij. Ook op andere dagen en tijdstippen kunt u, als we thuis zijn, terecht. Het is dan verstandig om van te voren even te bellen, zodat u weet dat er iemand is. Tel. 036-5384262. Elke zaterdag, van 9.30-13.00 uur is het vlees ook verkrijgbaar op de biologische boerenmarkt, op het overdekte marktplein van de Kemphaan. Grotere bestellingen kunt u, als u wilt, ook van te voren plaatsen. Wij zorgen dan dat het klaarstaat wanneer het u schikt om langs te komen.

Adres
Kemphaanpad 14
1358 AC Almere
t: 036-5384262
f: 036-5384262

Home

Mozzarella van eigen bodem:

Caseificio Bianchini produceert mozzarella, ricotta en een pecorino-variëteit. De productie van mozzarella en ricotta is gebaseerd op het twee keer gebruiken van de koemelk. Vroeger werd deze kazen van waterbuffelmelk gemaakt. Tegenwoordig gebruikt men, ook in Italië, bijna uitsluitend koemelk. Bij mozzarella wordt gestremde melk, of wrongel, na het rijpen gekookt bij temperaturen tussen 80 °C en 90 °C. Op deze wijze wordt de rauwmelkse kaas bacteriologisch veilig gemaakt. Ricotta wordt gemaakt van de wei van de mozzarella. De naam betekent: nog een keer gekookt.

Mozzarella is een licht verteerbare kaas met een volle smaak die veel op pizza’s wordt gebruikt maar rauw ook overheerlijke gerechten geeft. Ricotta is een zachte eiwitrijke kaas met een friszure smaak die als taartvulling gebruikt kan worden. Hij kan ook in deeggerechten worden toegepast of in ovenschotels. Denk aan de ravioli met spinazie en ricottavulling.

Beoordeel en schrijf een review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Stadsboerderij Kemphaanpad 1-3 1358 Almere
Almere 1358
Route beschrijving

Is dit jou bedrijf ?Claim het nu.

Zorg dat je informatie up-to-date is.